مراسم شب یلدا یا شب چله بلندترین شب سال در نیمکره شمالی، همچون تمام نقاط ایران در هزاررود نیز برگزار می شود و با توجه به برگزاری 5000 ساله ی این مراسم در ایران، عمر برگزاری این مراسم در هزاررود نیز به درازای زمان سکونت هزاررودیها در این منطقه است.
شب یلدا در هزاررود « چیله گجه سی » نامیده می شود كه نمادی از انس و الفت و صله ارحام بین خانواده ها است .
شب چله در زندگی مردم هزاررود آیین و رسوم خاصی دارد. در این شب، زنان خانه از صبح روز آخر پاییز، خانه را برای برپایی یک مراسم کوچک سنتی آماده می کنند و در این شب برنج پخت می کنند. مردم منطقه اعتقاد دارند که این شب یک شب خوب و شادی آور است و شگون ندارد که بی غذا باشند. در این شب بنا به سنت دیرین همه افراد خانواده دور هم جمع می شوند و با خوردن هندوانه، انار، میوه و آجیل، سرمای فصل زمستان را از خود دور می کنند. آجیل و شب چره که شامل دانه هایی چون گردو، فندق، تخم کدو، بادام، پسته ، کشمش، گندم و نخود برشته، انجیر و توت خشک است، هم فراموش نمی شود. برخی از خانواده ها در شب یلدا، پس از خوردن شام، برای شب نشینی شب یلدا به خانهً خویشاوند بزرگتر می روند و دور هم جمع می شوند و علاوه بر خوردن تنقلات گوناگون، درباره مسائل و موضوعات مختلف صحبت می کنند. بیشتر حرف ها پیرامون اتفاقات روزانه و روزگار است و همچنین افرادی که سنشان بیشتر است، یا خاطراتی از گذشته نقل می کنند و یا از داستان ها، اشعار و ضرب المثل هایی که در ذهن دارند، بیان می نمایند.
زن های خانه دار هزاررودی، معمولا از اوایل فصل پاییز و زمان برداشت محصولات، به فکر تهیه تنقلات شب چله (و همینطور سایر روزها و مناسبتهای سال) هستند. بعضی از زن ها، مقداری انار سالم را در جای خنک و خشک به قصد استفاده در شب چله، نگهداری می کنند؛
آیین شب یلدا در روستا از دیرباز در سه شب متوالی باعناوین شب " چلهبزرگه"، "چله وسطی" و" چلهکوچیکه" برگزار میشود. فصل زمستان در هزاررود به سه دوره تقسیم می شود كه 40 روز اول آن چله بزرگ ، 20 روز بعد از آن چله كوچك و 30 روز آخر « بایرام آیی » ( ماه عید ) است.
چیله خونچه سی "یا « چله لیك » ( هدیه شب چله ) مراسمی است كه در دیگر شهر ها كمتر دیده می شود ولی در هزاررود ، جزو ضروریات این شب تاریخی و باستانی است . هر خانواده ای كه دختری را برای پسر خود نامزد كرده است ، در این شب باید هدیه شب چله به خانه عروس بفرستد كه عبارت از همان میوه ها و تنقلات شب یلدا به طور كامل و یك چشم روشنی است كه معمولا یك قطعه طلا برای عروس و یا احتمالا لباس و چادر شب برای خانواده عروس است. و همینطور خانواده دختری که دخترشان اولین سالی است که در خانه بخت است به دخترشان همین چیله لیک را می برند.
به رغم توسعه معاش خانواده ها ، خیلی از بزرگتر های فامیل از لذت برگزاری شب چله در سالهای گذشته می گویند . آنان معتقدند با آنكه انواع میوه و مركبات ، شیرینی های جدید به سورسات شب چله افزوده شده ولی لذت شب چله های گذشته ،که تنها به برخی میوه ها و قورقا و کشمش ،« قاوود » و سنجد ،بادام و گردو خلاصه می شد را ندارد.اما اکنون، در سفره شب یلدای مردم هزاررود ، انواع آجیلها نظیر: پسته، فندق، مغز بادام و گردو ،و انواع میوهها :نظیر، هندوانه، خرمالو، پرتقال، نارنگی، موز و... را میتوان مشاهده کرد.
شب یلدای همه به خیر و خوشی انشاالله.
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۹ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |
ارسالی از خانم فتحی
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۹ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |
ازگیل سرشار از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریك است.
ازگیل دارای مقدار زیادی هیدرات كربن است كه مولی انرژی است .
ازگیل دارای ماده ای به نام تانن است كه بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.
ازگیل در تقویت خون بدن مؤثراست.
ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می كند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.

عكس از سعيد محمدي
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۹ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |
عکس از سیدمیلاد شفیعی
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۸ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |

تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۸ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |
کربلایی کریم عباسی
روز پنچ شنبه ۲۲آذر ماه ۹۷ از ساعت ۱۴الی ۱۶بعدازظهردر مسجدامام حسین ع برگزارمیگردد
حضور شماسروران باعث شادی انمرحوم و تسلی خاطر بازماندگان خواهد بود.
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۱ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |
انتصاب حضرتعالی را به عنوان سمت مشاور و مسئول کارگروه جذب و حمایت از سرمایه گذاری حوزه فرمانداری محترم شهرستان طارم توسط فرماندار محترم شهرستان طارم جناب مهندس هاشم نژاد نشان از لیاقت و شایستگی حضرتعالی میباشد از صمیم قلب تبریک عرض میکنم موفقعیت و سرافرازی برای شما ارزومندم
تاريخ : ۱۳۹۷/۰۹/۲۰ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |